Verkostoituminen


Tietoturva ry:n jäsenille on oma ryhmä LinkedIn-verkostopalvelussa. Tämän yksityisen ryhmän nimi on FISA, Finnish Information Security Association ry. Ryhmän tarkoitus on edistää suomalaisten tietoturva-ammattilaisten verkottumista ja ammatillista identiteettiä.

Tietoturva ry:n jäsenet voivat liittyä ryhmään joko lähettämällä kutsun LinkedInin ryhmäsivun kautta tai antamalla L-kirjaimella merkityn käyntikortin jollekin hallituksen jäsenistä Tietoturva ry:n tapahtumassa. Ennen liittymistä tulee olla jäsen LinkedIn-verkostossa. Jos olet aivan uusi Tietoturva ry:n jäsen, hyväksymme liittymispyyntösi heti kun tieto jäsenyydestäsi ehtii meille asti Tietotekniikan liitolta.

Itse kunkin tulee itse päättää kuinka viisasta, turvallista, hyödyllistä tai hauskaa on kuulua LinkedIn-verkostoon. Tietoturva ry:n hallitus ei ota kantaa asiaan, vaan tässä toimitaan omalla vastuulla ja oman harkinnan mukaisesti. Tuntemattomat ja myös LinkedIn-ryhmään kuulumattomat saattavat saada selville tietoja sinusta jos kuulut ko. verkostoon. Asiasta eikä myöskään voi valittaa tietosuojavaltuutetulle, kun on hyväksynyt jäsenehdot. Jälkeenpäin omien tietojen poistaminen LinkedIn-verkostosta tai Internetistä yleensä on vaikeaa. Toisaalta on mukavaa verkottua kollegojen kanssa.

Alakohtaiset ryhmät


Tällä hetkellä Tietoturva ry:ssä on yksi alaryhmä, Privacy-osaamisyhteisö.  Tietoturva ry:n Privacy-osaamisyhteisö, OSY, on keskusteluryhmä yksityisyydensuojan ja tietosuojan (privacy, data protection) toteuttajille. Se sopii henkilöille, jotka kehittävät tai toteuttavat järjestelmiä, joilla käsitellään yksityisyydensuojan alaista tietoa sekä tietoturvaihmisille, joiden vastuualueeseen kuuluu myös yksityisyydensuoja. Lisätietoja saat tältä sivulta http://www.tietoturva.fi/jasenyys/henkilojasen/privacy-osy

Tietoturva ry:n lisäksi web-sovellusturvallisuuden alueella toimivat henkilöt saattavat olla kiinnostuneita OWASPin Suomen alajaoksesta. Lisätietoja saa OWASP Helsinki -wikisivulta.

Jos olet kiinnostunut perustamaan alakohtaisen ryhmän (special interest group) ja pyörittämään sen toimintaa Tietoturva ry:n alaisuudessa, ota yhteyttä!

 

 

Copyright © Tietoturva ry Toteutus Internet-Palvelut.fi SM