Tietoturvapäivä kasvaa tietoturvaviikoksi

Internetin monet mahdollisuudet ovat osa lähes kaikkien suomalaisten arkipäivää. Verkon palveluita, viihdettä ja hyötytietoa käyttäessään täytyy kuitenkin muistaa, että surffailuun liittyy myös vaaroja. Turvallisen internetin käytön edistäjänä Suomessa toimii Kansallinen Tietoturvapäivä -hanke.

Tietoturvatietämystään voi päivittää ensi vuonna tietoturvaviikolla helmikuun alussa. Viikon huipennuksena vietetään neljättä Kansallista Tietoturvapäivää torstaina 8. helmikuuta 2007. Kampanjan pääkohderyhmät ovat peruskoululaiset, heidän opettajansa ja vanhempansa sekä pienet ja keskisuuret yritykset. Lisäksi tietoturvan merkityksestä muistutetaan kaikkia internetin kotikäyttäjiä.

Nettifiksuus haltuun pelaten ja aamukahveilla

Koulujen tietoturvaopetuksen tueksi julkaistaan tietoturvakoulu.fi-sivustolla yläasteikäisille uusi Nettietsivät-peli, jossa etsiväharjoittelijat pääsevät auttamaan visaisten nettiongelmien ratkomisessa. Pelin avulla nuoret oppivat muun muassa netikettiä, omien tietojen salassapitoa ja haittaohjelmien torjuntaa. Opettajia varten sivustolla julkaistaan tietoturvamuistilista, jonka avulla kouluissa voidaan käydä läpi keskeisimmät koko koulua sekä myös kodin ja koulun välistä yhteistyötä koskevat tietoturva-asiat. Muistilistan läpikäyneet koulut voivat ladata verkkosivuilleen siitä kertovan merkin ja linkittää sivustonsa tietoturvakoulu.fi:hin.

Pk-yrittäjille järjestetään yhteistyössä kauppakamareiden kanssa maksuttomia aamukahvitilaisuuksia. Tiedon turvaamisella menestykseen -tilaisuuksissa pk-yritykset saavat käytännön apuvälineitä yrityksen tietoturvasuunnitelman tekemiseen ja toteuttamiseen.

Tietoturvaviikolla tapahtuu

Tietoturvaviikko käynnistyy maanantaina 5.2., jolloin järjestetään tiedostus- ja päättäjätilaisuudet. Päättäjille suunnatun kutsutilaisuuden teemana on tänä vuonna tulevaisuuden visiot tietoturvasta. Tiistaina 6.2. vietetään EU:n tietoturvapäivää, jota koordinoi komission alainen Insafe-organisaatio.

Suomen Kansallisena Tietoturvapäivänä 8.2. järjestetään kaksi yleisötapahtumaa kauppakeskuksissa. Helsingin Itäkeskuksessa ja Espoon Sellossa on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa turvalliseen netinkäyttöön liittyvistä asioista, kuten tietokoneen teknisestä suojaamisesta, lasten netinkäyttöön liittyvistä kysymyksistä ja internetin palveluiden turvallisuudesta. Tilaisuudessa voi myös tutustua tietoturvaopas.fi- ja tietoturvakoulu.fi-sivustoihin. Koululaiset voivat myös pelata Nettietsivät-peliä ja osallistua nuorten nettikyselyyn.

Tietoturvapäivänä käynnistyy hankkeen kanssa yhteistyössä tehdyt kampanjat Habbo Hotel ja IRC-Galleria -verkkopalveluissa. Esimerkiksi Habbo Hotellissa avataan Tietoturvakahvila, jossa kävijät voivat keskustella netinkäytöstä. Päivää vietetään myös monissa peruskouluissa ympäri Suomea.

Teksti:
Heli Alanko
projektikoordinaattori
Viestintävirasto

Aiheeseen liittyvät julkaisut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *